Taxijakt.se - Spara 30%

Spara upp till 30% på din taxiresa Boka taxi nu
  >

Telefon: 0771-90 00 00     Webb: taxijakt.se


Lång körning

Jag hade varit ute på en klubb i Göteborg, och var ganska full. Jag hade lämnat klubben utan att ta med mig min jacka och vakterna vägrade släppa in mig igen för att jag inte hade leg, vilket låg i min plånbok, i jackan därinne...så det var bara att gå.

Jag var inne i centrala Göteborg men bodde i Bergsjön, som är en förort 8 km utanför centrum. Spårvagnarna slutar konstigt nog gå på natten så jag som hade tänkt planka för att komma hem hade inget annat alternativ än att gå. I vanliga fall hade jag orkat, men för att hitta till Bergsjön dit jag nyss flyttat var jag tvungen att följa spårvagnsspåren, så det tog sjukt lång tid. Jag hade som sagt ingen jacka heller, så jag började frysa redan efter 10 minuter. Började i lätt desperation slänga ut tummen för att kanske få lift men inte ens polis eller väktarbilar stannade.

Efter ca en halvtimme saktar en taxi in, vevar ner rutan och frågar var jag är på väg, mitt i ingenstans. Jag får hoppa in för att värma mig och förklarar situationen. Han säger: "Tyvärr kan jag inte köra så långt gratis, men du kan få åka med mig mina sista 2 timmar på mitt pass, så kör jag hem dig sen. Jag bor i Hammarkullen och ska ändå åt ditt håll efter jag slutat jobba."

Någon liten röst inom mig frågar hur smart det är att åka med en främmande man men alternativet verkar värre så jag accepterar. Så börjar färden över hela Göteborg. Vi åker till centrum där jag går ut och fixar kunder till honom och frågar dem om det är OK att jag åker med, vi är grannar taxichaffisen och jag, ljuger vi.

Alla går med på det, vi lämnar en tjej som är för sen till jobbet, vi kör hem en full kille till Hisingen, vi åker ut till Hjällbo där 4 personer ska åka med. Det innebär att jag inte får plats så taxichaffisen frågar om det är ok för mig att åka i bagaget (i en kombi, som tur är). Sällskapet som åker med är såpass fulla att de inte ser mig, förrän en kille helt plötsligt vänder sig om och får en chock när han ser en okänd kvinna i bagaget...

Efter att vi lämnat dem tar vi en rökpaus. Taxichauffören berättar att han även är gympalärare, och för att bevisa det ger han mig sin cigg, tar sats, och ställer sig på händer. Jag skrattar, och undrar vad folk tänker om de ser oss just nu. Till sist är klockan sju på morgonen, hans skift är slut, och jag har fått se hela Göteborg. Vi åker och lämnar taxin och hämtar hans privata bil. Sen skjutsar han mig hem ända fram till dörren, tackar för en trevlig natt, och åker iväg.

Det faktum att jag lämnade jackan på klubben gav mig en otroligt rolig och oväntad natt, och jag har aldrig kunnat säga tack ordentligt då jag inte har en aning vilken taxibolag han körde för...

- Johanna, Göteborg

Har du en egen taxihistoria?

Upplevt något roligt på jobbet som taxichaffis? Eller har du varit med om något när du åkt taxi? Skicka gärna in din taxihistoria till oss! Månadens bästa taxihistoria vinner presentcheckar på taxi. Skicka din historia till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Mvh
Taxipriser.se
Tidigare taxihistorier


En på 1000...

Det här hände när min dotter var liten. Jag hade lovat McDonalds och bio, och jag var lite sen så jag stannade en taxi på Odenplan som körde ner oss till Kungsgatan.

När taxin körde iväg så låg min väska kvar i baksätet. Jag hade pengarna i fickan så jag bestämde att jag fick ringa runt till taxibolagen efter bion. Jag kunde inte göra min dotter så besviken. Och inte mindes jag vilket bolag det var. Det här hände innan mobiltelefontiden dessutom, så jag var tvungen att vänta tills jag kom hem.

Väl ute från bion sprang jag ut i gatan och stannade första bästa taxi, öppnade bakdörren och....där låg min väska! Av alla bilar som rullade den kvällen så lyckades jag stanna samma bil. Det visade sig att chaffören bara hade haft budkörningar efter mig, så hon hade inte sett väskan alls. Både hon och jag tyckte det var väldigt märkligt...

- Anita, Stockholm


Dubbla skift

Hoppar in i en taxi från centralstationen i Stockholm under rusningstid. Vi fastnar i kön vid Klarastrands-leden på väg mot Järva Krog. Chauffören börjar beklaga sig över tiden det tar att ta sig fram och kommer snabbt in på hur detta påverkar hans möjlighet att umgås med familjen. Jag nickar instämmande och följer hans monolog. Det framkommer att han precis tagit lån för att köpa hus till familjen, vilket tvingar honom att jobba dubbla skift för att klara sina utgifter.

När vi kommer ur Eugenia-tunneln händer något fullkomligt otroligt: chauffören upptäcker att hans fru sitter i bilen framför. Och hon sitter inte ensam, utan med sin exmake. Chauffören blir ursinnig och handlar reflexmässigt genom att gå ut mitt på motorvägen mitt i bilkön och slita upp dörren på den framförvarande bilen. Han tar av sig sin vigselring och kastar den på sin fru och skriker något som jag hade svårt att uppfatta.

Sedan kommer han tillbaka, sätter sig i bilen och är helt knäpptyst resten av resan.


Kunden har alltid rätt

Hade plockat upp en kund (man, 35-årsåldern) på gatan, klockan var väl kvart i tolv en fredag, stackarn kunde knappt gå, så full var han.

I alla fall, han ramlade in, satte sig upp och sa att han skulle hem. Jag frågade (såklart) var han bodde varpå kunden svarade: "Kör ba..". Under resans gång försökte få igång nåt slags samtal men han verkade glömma bort vad han ville ha sagt innan han hunnit säga det, så att säga..

Nåväl, han visade vägen åt höger, vänster osv. tills vi kom fram till ett av stadens (Örebro) västra ytterområden där det fanns en bankomat och jag förstod så småningom att han ville ta ut pengar. Resan kostade 94kr så jag tänkte att han skulle väl komma tillbaka med en hundring.

Han langade fram en femhundralapp och jag tackade och sa högt och tydligt att: "Du ska få fyra hundra kronor tillbaka." Åt detta fnös kunden lite oförstående. Jag sade till honom: "Så du vill ge mig fyra hundra kronor i dricks?"

Svaret han gav är bland de skönaste replikerna jag hört:

"Ja, men inget tjafs nu!"

- Per, taxichaufför i Örebro


Var är frun?

Jag stod ledig i taxikön utanför en dansrestaurang i Malmö. Plötsligt slets dörren upp och en man sluddrade om jag var ledig. Kunden skulle åka ca 3 il utanför Malmö.

Efter ca 15 min. hör jag en duns och konstaterar att kunden ligger och sover på golvet. Väl framme väcker jag kunden som betalar och kravlar sig av taxin på alla fyra. I nästa sekund bankar han på dörren och väsnas och tjoar som en galning.

Jag stiger ur taxin och undrar vad som hänt. Kunden skriker åt mig och undrar vad fan jag håller på med. Jag frågar honom vad problemet är.

"- Det vet du din djävel!!! Se till att släpp av min fru också, vad håller du på med!?!" skriker kunden.

När jag förklarade att han åkte ensam tittade han in i bilen och såg helt tom ut i huvudet när han upptäckte att frun inte var i bilen. Jag hoppas han hann somna innan frun kom hem.

- Christer, taxichaffis


Var är vi?

Hoppade in i en taxi vid Odenplan i Stockholm, skulle ta ett flyg från Bromma.

Är inte från stan, men jag märkte att taxichauffören inte riktigt verkade ha koll på vilken väg han skulle ta.

Vi började resonera, och hans slutsats var att för att komma till Bromma måste vi först köra via Söder. Som tydligen låg nånstans mellan Centralstationen och Kungsholmen.

Han skyllde på GPS:en; det var något fel med inställningarna.

- Erik


Världsmästare

Väl framme när kunden skulle betala slet han plötsligt upp dörren och sprang iväg utan att betala. Jag låste snabbt bilen och sprang efter. Efter ca 50 meter stod ett högt plank som jag uppfattade som minst 21/2 meter.

Döm om min förvåning när kunden svingade sig över detta hinder och var borta. Denna kund har slösat bort en stor talang, ett liknande hopp i OS hade givet denna kund guldmedalj.

Efter denna händelse tror jag på rymdvarelser, denna kund kan inte vara samma ras som oss efter detta jättehopp.

- Christer, taxichaffis