Taxijakt.se - Spara 30%

Spara upp till 30% på din taxiresa Boka taxi nu
  >

Telefon: 0771-90 00 00     Webb: taxijakt.se

1. Vem står bakom Taxipriser.se? Drivs sajten av ett taxibolag?

Taxipriser.se är en helt objektiv sajt, utan någon koppling till något taxibolag eller annan taxiverksamhet. Vi låter inga bolag, annonsörer eller någon annan påverka sajtens innehåll. Taxibolagen betalar självklart heller inte för att stå med på sajten.


2. Jag ska åka taxi mellan destinationerna A och B på fredag eftermiddag. Kan ni säga vad resan kommer att kosta?

På Taxipriser.se jämförs endast bolagens taxameterpriser, och en del fasta priser, t.ex till flygplatser. Vi kan tyvärr inte räkna ut vad en enskild resa kommer att kosta. För en uppskattning av en resas pris, kontakta bolagen direkt. Det går tyvärr heller inte att beställa en taxi genom oss.


3. Jag tror jag just blev lurad, taxiresan kostade dubbelt så mycket som vanligt. Vad ska jag göra?

De allra flesta som råkat ut för en väldigt dyr taxiresa i Sverige har i själva verket inte blivit lurade, rent juridiskt, utan helt enkelt åkt med ett väldigt dyrt taxibolag. Många små, okända taxibolag i de större städerna är flerdubbelt gånger dyrare än de etablerade bolagen, men får ändå körningar, på grund av kundernas okunskap om detta.

Det är viktigt att påpeka att det inte är olagligt att köra dyr taxi, utan det är kundernas ansvar att ta reda på prisnivån, innan de sätter sig i taxin. Läs mer här om hur du undviker att betala för mycket för en taxiresa. Är du säker på att du verkligen blivit lurad ska du naturligtvis anmäla detta till polisen. För klagomål på taxibolag och taxiverksamheten i allmänhet kan du kontakta Transportstyrelsen, som är ansvariga för taxitillstånden.


4. Hur räknar ni ut taxibolagens priser?

Jämförspriserna räknas ut av taxibolagen själva; priserna som anges här på sajten är samma priser som måste stå angivna på taxibilarnas sidofönster. På Taxipriser.se har vi valt att ange de taxipriser som gäller dels under dagtid vardagar, dels kl. 21.00 på fredagar.


5. Jag driver ett taxibolag i en av städerna ni granskar, hur gör jag för att komma med på sajten?

För att stå med på sajten krävs att ditt bolag har en beställningscentral och ett antal bilar, samt en sajt där ni anger era taxameterpriser. Har ni detta är ni välkomna att maila till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. för att anmäla ert bolag, så lägger vi upp er så snart vi hinner. Skicka även gärna med er bolagslogga, samt en bild på en av era bilar.LAST UPDATED ON WEDNESDAY, 07 OCTOBER 2009 23:28