Taxijakt.se - Spara 30%

Spara upp till 30% på din taxiresa Boka taxi nu
  >

Telefon: 0771-90 00 00     Webb: taxijakt.se

skylt.jpg

Att åka taxi i Sverige är generellt sett väldigt säkert. Med tanke på hur många taxiresor som görs varje år är det mycket få kunder som råkar illa ut. Som taxikund finns det ändå några saker att tänka på som gör resan ännu säkrare:- Det viktigaste: Undvik svarttaxi! En mycket stor andel av de brott som begås mot taxikunder drabbar dem som valt att åka med icke-registrerade taxiåkare. Svarttaxi-chaufförer är inte godkända av någon, inte bevakade av något kontrollsystem, riskerar inte att bli prickade eller avstängda om de beter sig felaktigt, och är inte sällan involverade i annan brottslighet.

- Åk helst med ett bolag du känner igen. I annat fall, dubbelkolla att det är en riktig taxi du kliver in i. Kontrollera att bilen har en gul registreringsskylt, som alla taxibilar är skyldiga att ha. Varje taxi ska också ha prisinformation på båda sidor av bilen, som är väl synlig från bilens utsida.

- En förarlegitimation ska sitta synligt på instrumentpanelen. Legitimationen har 6 stora identifikationssiffror, skriv ner dem eller lägg dem på minnet om det är något du känner att du vill anmäla i efterhand. Etablerade taxibolag är mycket noga med att deras chaufförer håller en hög servicenivå och beter sig korrekt, och kommer garanterat att lyssna på dig.

- Använd bilbälte! Taxichauffören är också skyldig att informera dig om detta.

- Stanna taxin, betala och kliv ur om du känner det minsta obehag. Känn inget krav på att åka hela den avtalade resan, taxichauffören måste avbryta färden när du säger till och du ska inte behöva betala för längre sträcka än vad du åkt.